Belföld

Lázár János: Magyarország jól teljesít, de nem mindenkinek egyformán jól teljesít

Lázár János korábbi miniszter, akinek a városában, Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter ellenzéki polgármester győzött az önkormányzati választáson, a szomszédos, fideszes vezetésű Makón értékelte a választás utáni helyzetet.

Ha körbenézek az országban, akkor ez egy ritka vállalkozás, mert általában azt tapasztalhatjuk, hogy aki hatalomhoz jut, az még több hatalmat szeretne a hatalom segítségével

– mondta Lázár arra utalva, hogy szerinte Makón ezzel szemben az a helyzet, hogy a hatalmat az ígéretek valóságra váltására használja a város vezetése.

Makó, 2019.11.28.

A hatalom csak eszköz lehet…

Közzétette: Lázár János hivatalos oldala – 2019. november 28., csütörtök

Farkas Éva Erzsébet polgármester Lázár szerint „nem harcol, hanem építeni akar.

Azt látom, hogy mindenhol a tagadás, pusztítás, rombolás zajlik

– mondta Lázár, a videón baljós zenére.

Szerinte azért halad az európai átlagnál lassabban az ország, mert azt gondolják, hogy rombolásnak kell megelőznie az építést. Ez szembemegy azzal a kormánypárti narratívával, miszerint a magyar gazdasági fejlődés kiemelkedő az EU-n belül.

Lázár szerint Makó lehet az Alföld turisztikai központja. Tíz év múlva szerinte olyan lesz Makó, mint most Gyula. A következő mondatában már arról beszélt a fideszes politikus, hogy Makó, Gyula és Szeged együtt jelent nagy turisztikai vonzóképességet.

Amikor a kormány azt mondja, hogy Magyarország jól teljesít, akkor az a számok szerint igaz, sőt, nagyon sok ember szempontjából is igaz. Az a kérdés, hogy mindenki szempontjából igaz-e ez?

– szúrt oda még egyet a kormánynak az exminiszter. Lázár azzal folytatta, hogy „Makó szárnyalása” mellett a városvezetésnek azoknak az emberekre is figyelnie kell, akik nehéz szociális körülmények között vannak.

Egy 80 ezer forintból élő özvegy, nyugdíjas asszonyt, aki 70 éves és már beteg is, nem vigasztal az, hogy egyébként Makón fürdő és szálloda épül. Makó jól teljesít, Magyarország jól teljesít, de nem mindenkinek egyformán jól teljesít

– fogalmazott ismét kritikusan Lázár.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik