Belföld

Terhes sógornőjét rabolta ki egy ózdi fiatal

Vádat emelt az Ózdi Járási Ügyészség az ellen a 19 éve fiatalemberrel szemben, aki kirabolta a várandós sógornőjét idén márciusban.

A fiatal azért kéredzkedett be sógornője ózdi házába, hogy átmelegedjen. A nő azonban nem bízott meg benne, ezért úgy végezte a ház körüli teendőket, hogy végig magánál tartotta a pénztárcáját.

A fiú figyelte a pénztárcát, és egy óvatlan pillanatban kikapta a nő kezéből, majd kivett belőle egy húszezrest, s a nadrágjába rejtette. A terhes nő megpróbálta visszaszerezni a pénzt, de a fiú  azt bizonygatta, hogy az nincs nála, mire dulakodni kezdtek, eközben a fiatal nadrágjából kiesett a bankjegy.

A nő utánanyúlt, azonban a férfi hamarabb felkapta előle a földről, és máris kifelé indult a házból. Ekkor azonban a sógornője és szintén a lakásban tartózkodó testvére elállták az útját.

A férfi földre rántotta a testvérét, majd újra dulakodni kezdett a sógornőjével akit végül egy erőteljes mozdulattal az ajtónak lökött. Ezután ökölbe szorított kézzel megpróbálta megütni a nőt, mire a testvére kiabált rá, hogy ne bántsa, mert várandós. A fiatal ekkor kiugrott a konyhaablakon és elmenekült. A nő a vagyoni kár tekintetében polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség börtönt kért a férfire.

Fotó: Illusztráció/Pixabay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik