Belföld

Az Orbánnal kiegyező politikát és Karácsonyt ostorozza egy ellenzéki képviselő

Orbánnal VAN alku. Ha ez a kampányszlogen lett volna kiírva az óriásplakátokra, az újságokra, a szórólapokra az önkormányzati választások előtt, akkor valószínűleg a budapesti ellenzéki szavazók ezt nem értékelték volna

– kezdi friss bejegyzését Kassai Dániel, pestszentlőrinci önkormányzati képviselő. Kassait korábban az LMP-ből zárták ki jogtalanul, a XVIII. kerületi testületbe viszont teljes, összellenzéki támogatással jutott be októberben. Most azonban teljes sortűz alá vette a NER-rel kiegyező ellenzéki politikát.

Friss Facebook-bejegyzésében Kassai a Karácsony Gergely vezette fővárost kritizálja, felhozza állatorvosi lóként az atlétikai stadion tervét is, amelyben az új főpolgármester egyre megengedőbb hangot üt meg.

választás után benne volt a levegőben, hogy egy erős felhatalmazású budapesti vezetés a ciklus elején kemény döntéseket hoz meg, akkor is ha az a kormány érdekeivel ellentétes. Nem így lett. A kormány elkezdte zsarolni törvényjavaslataival a fővárosi vezetést (finanszírozás, jogkörök elvonása stb.) amely ennek hatására azonnal engedett.

Kassai pár kérdést is feltesz:

  • Hogyan lesz kormányváltás, ha a fővárosi képviselők PARTNERI viszonyt szeretnének ápolni a kormánnyal?
  • Higgyük el azt, hogy betartják, amit ígérnek?
  • Higgyünk Orbán Viktornak és kormányának?
  • De, ha mindez így van, ha ők bármit bármikor felülírnak, megváltoztatnak úgy, ahogy nekik a legjobb, akkor miért hiszünk még nekik?.

Kiemelt kép: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő (j) beszél az Összefogás az európai ügyészséghez való csatlakozásért címmel tartott sajtótájékoztatón a XVIII. kerületi Lőrinci Sportcsarnok előtt 2018. október 4-én. Mögötte Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője (b), Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő (b2), Berg Dániel, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja (b3) és Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke, a párt országgyűlési képviselője (b4).
MTI Fotó: Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik