Belföld

Már nem díszpolgár a bicskei gyermekotthon volt igazgatója

November 13-án zárt ülésen visszavonta Vásárhelyi János, a bicskei gyermekotthon volt igazgatójának díszpolgári címét a város képviselő-testülete – írja a 168 óra. Az értesülést később a jegyző is megerősítette a lapnak.

A döntés egyhangú volt, a volt igazgató nevét a városházán lévő tábláról, amelyen a díszpolgárok  szerepelnek, törlik. Vásárhelyi még 2000-ben kapta a most megvont elismerést.

A Győri Ítélőtábla szeptemberben jogerősen nyolc év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a gondozására bízott gyermekekkel szemben elkövetett szexuális bűncselekmények miatt, miután

Vásárhelyi János 9 esetben közeledett a nevelése és gyámsága alatt álló gyermekekhez.

A pedofil férfivel kapcsolatos hír, hogy kényszerítés miatt is elítélték a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját a Fehérvári Törvényszéken. Nem jogerősen 2 év 3 hónap börtönbüntetést kapott, a szexuális visszaélés – az otthonban lakó gyerekek molesztálása – miatt jogerősen kiszabott 8 év fegyház mellé, tudta meg az RTL Klub.  A Népszava azt írta: a vád szerint már felfüggesztett igazgatóként próbálta helyettese segítségével rábírni az egyik ellene valló gyereket, hogy vonja vissza a vallomását, annak fejében, hogy a gyerek visszakerülhessen a bicskei otthonba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik