Belföld

Piszkavassal szurkálta, halálra kínozta mozgássérült férjét egy balmazújvárosi nő

Különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására állapotánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az ellen az asszony ellen, aki késsel és piszkavassal megszurkálta és megölte beteg házastársát ittasan.

A nő és a 70 éves mozgásában korlátozott párja egy balmazújvárosi családi házban élt. A nő évek óta szeszes italt fogyasztott, néha a férje is italozott. A házaspár kapcsolata az évek során megromlott, rendszeresek voltak közöttük a veszekedések, verekedések. Mindketten szerény mértékű nyugdíjjal rendelkeztek és az asszony fokozódó alkoholfogyasztása sokba került, így a napi megélhetésük is elnehezült.

Tavaly októberben az asszony alkalmi munkából tért haza részegen, amikor látta, hogy az otthon tartózkodó férje is ittas. A férfi kérdőre vonta a nőt, hogy hol volt, majd heves vita alakult ki közöttük. Dulakodni kezdtek, majd a férfi az előszobában, a kazánház közelében, elesett. A feldühödött asszony felkapott két piszkavasat és azzal testszerte szurkálni, ütlegelni kezdte a férfit. Az ittas állapota miatt kontrollt vesztett asszony ezután három különböző kést vett magához és azokkal több helyen megszurkálta a magatehetetlen férjét.

Amikor a nő észlelte, hogy házastársa nem mozdul meg, a piszkavasakat a férfi ruházatába akasztva megpróbálta őt behúzni a ház belsejébe, azonban ez nem sikerült. A férfi ezért egész éjszakán át a fűtetlen ház előszobájának padlóján feküdt.

A férfi kihűlés miatt másnap reggel meghalt. Az asszony magatartása következtében létrejött fejsérülések és a halál között közvetett összefüggés állt fenn. A durva és kitartó bántalmazás a férfinak rendkívüli fájdalmat, illetve szenvedést okozott.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a letartóztatásban lévő asszonyra, továbbá indítványt tett arra, hogy az elsőfokú bíróság a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt tárgyakat kobozza el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik