Belföld

Kúrián folytatódik a horrorisztikus sajóbábonyi gyilkosság pere

Tizenöt év fegyházra súlyosította a Debreceni Ítélőtábla annak a férfinak a büntetését, aki agyonvert egy idős asszonyt a fiatalabb barátjával 2015 nyarán. Cinkostársa a korábbi kilenc év helyett helyett hét évet kapott.

A két baráti viszonyban lévő elkövető 2015 nyarán az ismerőseikkel beszélgetett, amikor tüzet kerestek a cigarettázáshoz. Este 11-kor berúgták egy sajóbábonyi 78 éves asszony lakásának az ajtaját és tüzet, valamint pénzt követeltek tőle.

Az idős idős nő se tüzet, se pénzt nem adott át nekik, és arra kérte őket, hogy hagyják békén. Ekkor egyikük az ágyban fekvő idős nőt fejen rúgta, míg társa egy, a helyszínen talált seprűnyéllel és ököllel ütni kezdte.

A két fiatal átkutatta a lakást, de nem találtak készpénzt és távoztak. A magatehetetlen asszonyt másnap reggel találták meg hozzátartozói, kórházba szállították, ahonnan később otthonába bocsátották, de már nem tudott magáról gondoskodni, és néhány nap múlva, ismételt kórházba szállítása után július 20-án elhalálozott.

Halálát a mintegy 22 ütéssel okozott koponyatörés, végtagtörések és az emiatt fellépő szövődmények okozták. A bántalmazás az átlagost jóval meghaladó fájdalomérzettel járt.

Az idősebb férfit 12 év fegyházra míg társát, aki a cselekmény elkövetésekor még 16. életévét sem töltötte be, 9 év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélték első fokon. A két fiatal gyilkos enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódott.

Az idősebb gyilkos nem jelent meg a mai tárgyaláson, cinkosa pedig továbbra is kitartott az ártatlansága mellett. Az utolsó szó jogán azt mondta:

semmilyen bűncselekményt nem követtem el

A táblabíróság azonban társtettesként elkövetett magánlaksértésben is bűnösnek mondta ki a két elkövetőt. Az idősebb férfi büntetését 15 évre súlyosította, míg fiatalabb társáét 7 évre enyhítette. Az ítélet nem jogerős. A magánlaksértés bűntettében való bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása ellen ugyanis fellebbezéssel élhetnek a vádlottak. A főbűnős védője fellebbezett, míg cinkosa 3 nap gondolkodási időt kért. Így az ügy a Kúrián folytatódik.

Kiemelt kép: Berecz Valter / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik