Belföld

Napok óta, éjjel-nappal ki van világítva a Puskás Aréna

Egy hete adták át a Magyarország-Uruguay barátságos válogatott futballmérkőzéssel a Puskás Ferenc stadiont, a létesítményben az elmúlt napokban nem voltak rendezvények, mégis éjjel-nappal fényárban úszik. A stadion összes emeletén, még a lépcsőházakban is világítanak a lámpák.

A díszkivilágítás okairól érdeklődtünk a létesítmény-fenntartással megbízott Nemzeti Sportközpontok (NSK) e-mail címén, kíváncsiak voltunk, mi a magyarázat a meghökkentő látványra. Mivel választ nem kaptunk, telefonon is megkerestük Mesics Barnabást, NSK Puskás Arénáért felelős projektvezetőjét. Mesics nem nyilatkozott, de azt állította, a megfelelő választ már továbbították a sajtóosztálynak. A sajtóosztálytól azonban pénteken végül mégsem jött semmilyen magyarázat, jóllehet a lámpákat továbbra sem kapcsolták le.

A 24.hu információi szerint a stadion fenntartása az első hónapokban szerződések szerint a generálkivitelező feladata. A Puskás Ferenc stadiont a Magyar Építő Zrt.-ZÁÉV Zrt. duó építette 190 milliárdért. A cégek azonban a NSK-t bízták meg a létesítmény-fenntartással.

Fotó: Katz Dávid, 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik