Belföld

Őrizetbe vettek egy rendőrt, mert rendszeresen zaklatta és fenyegette a volt párját

Zaklatás és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy rendőr ellen.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó zászlóssal közel nyolc év együttélés után szakított a párja. A férfi ezt nem fogadta el és napi rendszerességgel hívogatta telefonon, követte és bántalmazással, élete kioltásával fenyegette. Ezzel azt akarta elérni, hogy az asszony közös kiskorú gyermekükkel költözzön vissza hozzá.

A nő közölte az elkövetővel, hogy a hatóságoktól fog segítséget kérni, majd július 26-án feljelentést tett, melynek nyomán a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást indított az ügyben.

A rendőr ezt követően sem hagyott fel zaklató magatartásával, tovább fenyegette a nőt, majd októberben lakóhelye közelében le is köpte, tíz nappal ezelőtt pedig hazáig követte és tenyérrel arcon ütötte.

Ezt követően a hatóságok még aznap ideiglenes megelőző távoltartást rendeltek el, azonban a rendőr már másnap megszegte a határozat előírásait és telefonon több alkalommal is kapcsolatba próbált lépni a gyereke édesanyjával. Ekkor a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség zaklatás, könnyű testi sértés vétsége és becsületsértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt és elrendelte őrizetbe vételét.

Az ügyészség indítványt tett a gyanúsítottal szemben bűnügyi felügyelet és távoltartás elrendelésére azzal, hogy a bíróság döntsön arról is, hogy a rendőrség a magatartási szabályok megtartását a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze. A Debreceni Járásbíróság az ügyben az ügyészség indítványával mindenben egyező döntést hozott és meghatározta, hogy a távoltartás tartama alatt a gyanúsított köteles magát a sértettől és gyermekétől távol tartani és tartózkodni attól, hogy velük közvetlenül vagy közvetve érintkezésbe lépjen.  A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Farkas Norber / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik