Belföld

Telefonjáért ölték meg az ózdi nőt

Kiderültek a múlt héten történt brutális ózdi gyilkosság részletei. A hajléktalan életmódot folytató 39 éves H. Péter november közepén Ózdon ismerkedett meg egy nővel, aki megkérte őt arra, hogy kísérje el a későbbi áldozatához, hogy hazahívja a nála lévő élettársát.

A nő élettársa nem ment vissza a közös lakóhelyükre, a gyanúsított viszont a nő lakásán töltötte az éjszakát. Az élettárs másnap megérkezett, és a gyanúsított tudomására jutott, hogy az élettárs a későbbi áldozatnál hagyta a mobiltelefonját. H. Péter ezt követően felkereste a 65 éves nőt azzal az indokkal, hogy a barátja telefonjáért jött.

Az asszony nem akarta átadni a készüléket, ezért a gyanúsított felpofozta, és a lakásban az asztalon lévő telefont magához vette, majd távozott. A telefont Ózd belvárosában eladta 5 ezer forintért, a pénzt pedig elitta.

H. Péter még aznap visszament az asszony lakására, ekkor a nő felelősségre vonta a mobiltelefon elvitele miatt. A férfi ezen annyira felhúzta magát, hogy több alkalommal megütötte, majd a földre került nőt megrugdosta, a padlón fekvő vérző sérültre kívülről kulcsra zárta a lakásajtót, majd elhagyta a helyszínt.

A bántalmazás következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy belehalt. Az ügyészség szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye, illetőleg a tanúk jogellenes befolyásolása miatt indítványozta a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik