Belföld

Lejárt igazolványa mentett meg egy fogva tartott nőt Monoron

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a Monori Járási Ügyészség.

L. J. tavaly ősszel ismerkedett meg N. A. Zs. -vel Budapesten, aki elmondta a gyanúsítottnak, hogy az utcán él és prostitúciós tevékenységből tartja fent magát. L. J. felajánlotta neki, hogy lakjon nála, amit a kiszolgáltatott helyzetben lévő nő elfogadott és elment vele a monori lakcímére. A gyanúsított meggyőzte a nőt, hogy dolgozzon neki Németországban. A nő először beleegyezett az üzletbe, de miután visszakozott L. J. és élettársa nem engedte ki a házból. A nőnek egyszer sikerült megszöknie, azonban erőszakkal visszavitték az ingatlanba és megverték.

N. A. Zs. annak köszönheti, hogy megmenekült a fogvatartóitól, hogy lejárt a személyi igazolványa. A férfi ugyanis elvitte a nőt a Józsefvárosi okmányirodába, hogy érvényes igazolványt csináljanak neki. Itt viszont kiderült, hogy N. A. Zs. ellen elfogatóparancs volt érvényben, ezért a dolgozók értesítették a rendőröket.  A kiérkező járőrök a nőt előállították. Ezt követően a nő megjelent az orvosi ügyeleten, ahol bordatörés diagnosztizálását követően az ügyeletes orvos értesítette a rendőrséget, így a gyanúsított nyomára bukkantak.

L. J. esetében megpróbálná megnehezíteni a bizonyítási eljárást, vagy megfélemlítené a tanúkat. Mivel munkahelye nincs és az életvitele alapján joggal feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíró elrendelte a 30 napos letartóztatását.

A döntés végleges és végrehajtható.

Fotó: illusztráció/police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik