Belföld

RFID – IPAR 4.0 TECHNOLÓGIA AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN (x)

Egyedülálló, RFID alapú betegbiztonsági rendszert épített ki a győri székhelyű Szintézis Csoport a Petz Aladár Megyei Oktatókórházban. Minden fekvőbeteg ellátásban részt vevő beteg egy RFID-chippel ellátott karkötőt kap, amely segítségével megakadályozható hogy az idős, vagy pszichiátriai kezelésre szoruló betegek engedély nélkül elhagyhassák az osztályukat, vagy a kórház területét.

A rendszer része a kórház teljes területét lefedő, 230 HPE Aruba eszközből kialakított wifi hálózat, 43 darab, a fekvőbeteg osztályok és a kórház kijáratainál elhelyezett RFID kapu, a riasztási rendszer mobil alkalmazásai és a központi rendszer, amely teljes körűen integrált a kórház betegellátó informatikai rendszerével. A digitális kórlap és az automatikus azonosítás segítségével a kialakított rendszerben a betegek egészségügyi állapota, a szükséges kezelések listája és egyéb információk azonnal lekérhetők, ezzel nagyban segítve és gyorsítva az orvosok és ápolók mindennapi munkáját.

Külön büszkeség számunkra, hogy az ipari felhasználáson túl a magyar egészségügyben is bevezethettük Ipar 4.0 megoldásainkat. Az új informatikai technológiákban rengeteg lehetőség van, a Szintézis ZRt.-nél mindig keressük az innovációt, újítási lehetőségeket, melyekből ügyfeleink profitálni tudnak. – tette hozzá Szűcs László, a Szintézis Informatikai ZRt. vállalati megoldások divíziójának igazgatója.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik