Belföld

A TV2 ellen is pert nyert László Imre

Helyreigazítási pert nyert a TV2 ellen László Imre, Újbuda polgármestere – számolt be a 444. A tévécsatorna október 1-jén a Tények című műsorban azt állította, hogy a DK-s politikus 2012-ben szexuálisan zaklatta egyik beosztottját, egy orvost.

László helyreigazítást kért, de miután a csatorna ennek nem tett eleget, a politikus a bírósághoz fordult. A Fővárosi Törvényszék keddi ítéletében László kifogásait megalapozottnak találta és a helyreigazítás közlésére kötelezte a TV2-t.

A 444-nek a politikus jogi képviselője azt mondta, hogy a bíróság hiába szólította fel a kormánypárti tévét, hogy mutasson be bizonyítékot vagy hozzon tanút, a TV2 erre nem volt hajlandó. Pedig ilyen érzékeny témában a közvetett bizonyíték is felhasználható lett volna, például egy olyan riporter tanúvallomása, aki elmondhatta volna, hogyan bizonyosodott meg a történet valóságosságáról.

Újbuda polgármestere korábban már a Pesti Srácok ellen is nyert. A perben Lászlót Czeglédy Csaba ügyvédi irodája képviselője védte, míg a Tv2-t a fideszes Bajkai Istvánhoz köthető SBGK ügyvédi iroda. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik