Belföld

Lenyúlták a jótékonysági focimeccsre kapott 800 milliót

Öt év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a két vállalkozót, akik 21 embert húztak le harmadik társukkal egy jótékonysági focimeccsre hivatkozva.

A vádirat szerint a román állampolgárságú férfi magyar vállalkozó társával 2004. és 2009. év között ejtette tévedésbe az embereket azzal, hogy vállalkozásuk keretében jótékonysági futballmérkőzést szerveznek, melynek bevételéből 30-50%-os kamatot ígértek. 2007. évtől a jogász végzettségű társuk segítette a két férfit a magas kamat ígéretével az újabb kölcsönök felvételében. A három férfi 21 személynek mintegy 800 millió forint kárt okozott.

A Kecskeméti Törvényszék a több mint 7 évig tartó bizonyítási eljárás után a vádlottak bűnösségét részben találta megállapíthatónak, két elkövetővel szemben 5-5 év letöltendő börtönt szabott ki, a harmadik társukat pedig megrovásban részesítette. A szabadságvesztésre ítélt vádlottakat határozott időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá vagyonelkobzásra és a polgári jogi igény megfizetésére kötelezte őket.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik