Belföld

A német Zöldek frakcióvezetője is támogatja, hogy Orbánt megkerülve kapjanak EU-s pénzt a nagyvárosok

Karácsony Gergely főpolgármester a Városházán látta vendégül a német Zöldek frakcióvezetőjét, és mint arról Karácsony beszámolt, Katrin Göring-Eckardt kifejezetten érdeklődő volt, tárgyaltak a klímavédelemről és a zöld fejlesztésekről, illetve az uniós források közvetlen lehívásának bővítéséről, valamint a korrupció elleni küzdelemről is.

A Zöldek frakcióvezetője az Indexnek arról beszélt, hogy Orbán-kormány rendszere tudatosan szembement az európai értékekkel, a jogállamisággal, és meg kell találni a módját, hogy az Európai Unió erre reagáljon.

Eckardt úgy véli, van helye a szabályozott bevándorlásnak, mert nemcsak a németeknek, hanem Magyarországnak is szüksége van a külföldről érkező szakképzett munkaerőre.

A német politikus úgy látja, több tagország kormánya érzi, hogy nem számolhat magától értetődően az uniós forrásokkal, ezzel kapcsolatban pedig felvetette, hogy jó kerülőút lenne, ha az Európai Unió a nagyvárosok számára közvetlenül nyújthatna finanszírozást a megadott programokra.

Karácsony ezzel kapcsolatban megjegyezte:

Ha német politikus lennék, és meg kellene indokolnom, hogy a német adófizetők pénzének egy részét miért kell más tagországokban elkölteni, azt mondanám: ne a korrupt kormányokat, hanem a becsületes magyar városokat támogassuk.

Kiemelt kép: Facebook/Karácsony Gergely

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik