Belföld

Nem mert hazamenni a tatabányai iskolából két kisgyerek, mert rendszeresen verte az apjuk

Tatabányai Járási Ügyészség kapcsolati erőszak miatt emelt vádat azzal a tatabányai férfival szemben, aki rendszeresen verte a gyermekeit. Az esetre úgy derült fény, hogy a két gyerek jelezte az iskolában, hogy nem mer hazamenni.

A férfi egyedül nevelte a két kiskorú gyermekét. Az apa tavaly ősszel több alkalommal is megverte a 12 éves kislányt, és a 8 éves fiút. Egyik alkalommal azért esett nekik, mert eldugott penészes szendvicset talált az ágyuk mögött. A férfi ezután keresni kezdte a család tabletjeit, amelyekről kiderült, hogy a gyermekek korábbi állításával ellentétben már nincsenek meg, mivel összetörték és kidobták a kukába.

Emiatt a férfi még idegesebb lett és a szekrény tetejéről levett egy pálcát, amellyel az egyik gyermeket két alkalommal, a másik gyermeket egy alkalommal megütötte, az ütések a lábukat, combjukat érték, valamint fel is pofozta őket. Ezután az apa megfenyegette a gyerekeket, hogy másnap bemegy az iskolába és ha ott problémáról szerez tudomást, ismételten elveri őket.

A gyermekek másnap az iskolában a pedagógusoknak beszámoltak a bántalmazásról, illetve jelezték, hogy félnek hazamenni. Az egyik gyermeknek a bal térdkalács vetületében 8 napon belül gyógyuló bevérzése, a másik gyermeknek a bal combján 8 napon belül gyógyuló bevérzése keletkezett.

Az apát a bíróság 3 év próbára bocsátotta tavaly márciusban lopás miatt. Az ügyészség a vádiratban indítványozta a próbára bocsátás megszüntetését, továbbá azt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével,végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik