Belföld

Gyanúsított lett Fertőd fideszes polgármestere

Orvvadászattal gyanúsítja a rendőrség Bognár Zoltán fideszes fertődi polgármestert – tudta meg a Népszava. Az érintett a lapnak azt mondta,

volt egy eset, bár ezt nem gondolnám orvvadászatnak.

A polgármester hozzátette, hivatalos vadásztársasági tag a Hegykői Sólyom Vadásztársaságban, és van fegyvertartási engedélye is.

Elmondása szerint az eset csütörtök éjjel történt. Egy családtaggal vadászgatott a társaság területén a Lés-erdőben, majd amikor visszaindultak autójukhoz  útközben átvágtak a vadászati zónán kívül eső parkos erdőrészen is. Ekkor rontott rá és társára egy háromtagú vaddisznó csapat, Bognár szerint egyértelműen támadó szándékkal.

Bognár Zoltán a puskát – saját bevallása szerint is szabálytalanul – nem tette vissza a tokjába a vadászterületen kívül, így le tudta lőni a feléjük rohanó vaddisznók közül az elsőt, ami alig húsz méterre közelítette meg őket. A két másik állat elfutott.

A polgármester szerint „valakik” kihívták a rendőröket, és mivel tényleg vadászövezeten kívül lőtt, a rendőrségnek is lépnie kellett. Kihallgatásán mindent elmondott.

A Népszava megkereste a a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot. Válaszuk szerint a főkapitányság  november 15-én, orvvadászat bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a fertődi ügyben. A folyamatban lévő eljárásra való tekintettel azonban nem árultak el több részletet a történtekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik