Belföld

Kormánykedvenc cégek hozták össze a háttal kihelyezett digitális menetrendet

A helyi járat utasai csak a hátoldalát láthatják a digitális menetrendnek az egyik kecskeméti buszmegállóban, mert fordítva helyezték ki a táblát.

Ráadásul egy kevéssé érthető feliratot is ragasztottak a hátlapra, amelynek a megállóban várakozókat kellene eligazítani:

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a menetrenddel a tábla túloldalán tájékoztatjuk a kedves utasainkat.

A félresikerült tábláról az RTL Híradója számolt be. Az RTL megkeresésére a kecskeméti önkormányzatnál azt mondták, hogy egy komplex fejlesztés részeként vásároltak 77 darab utastájékoztatót. A fejlesztés összesen több mint 115 millió forintba került.

Az önkormányzat elismerte, hogy néhol fordítva helyezték ki a táblákat. Ezt azzal magyarázták, hogy ezeken a helyeken a megállóval ellentétes irányból érkeznek az utasok, ők láthatják táblát. Az önkormányzat megfelelőnek tartja a táblák elhelyezését, és nem akarnak azokon változtatni.

Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán közzétett posztban azt írta:

Ez a kecskeméti, fordítva felszerelt tábla akár esti könnyed, szórakoztató anyag is is lehetne, ha nem derülne ki néhány kattintással, hogy ezt is uniós pénzből (KÖZOP projekt) fizették.

A megállókat és az oszlopokat a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt építette 296 millió forintért, a digitális táblákat pedig a „kormánykedvenc” T-Systems szállította – más eszközökkel együtt – 241 millióért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik