Belföld

Kamu-Népszabadságot terjesztenek Budapesten

A megszüntetett Népszabadság logóját használó, az egykori napilapra tördelésében erősen emlékeztető nyomtatványt hordott szét motoros futár több fővárosi szerkesztőségbe – írja a Népszava.

Az újság egyértelműen kamu, nincsen impresszuma, a szerzői fiktív nevek. Habár egyelőre minden szereplő ismeretlen, az egyértelmű a Népszava szerint, hogy politikai provokáció a cél az „újság” megjelenésével, és a profin szerkesztett cikkek az ellenzékkel szembeni propagandát idézik. Az „újság” hátlapján például Karácsony Gergely, Baranyai Krisztina és Soproni Tamás az SZDSZ logója alatt szerepel, a címlapon a második cikk címe pedig, hogy „A migráció az egyetlen esélyünk”. Az „Olvasói levelek” rovatnál pedig a kamu levélíró a kommunista népbíróságok újraindítása mellett érvel.

A Népszava megkereste a Népszabadságot bezáró és a logót és a névhasználatot azóta is tulajdonoló Mediaworksöt, hogy tudnak-e erről az akcióról. Csermely Péter, a Mediaworks Hungary vezérigazgató-helyettese elmondta: nincs információjuk az akcióról, a Népszabadság nevének, logójának a használatára senki sem kért tőlük engedélyt, nem is kapott volna. Hozzátette, ha szükséges, a Mediaworks jogi eszközökkel fog fellépni az ügyben.

kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik