Belföld

Feljelentést tesz az LMP az ingyen használt Duna Aréna ügyében

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert a gyanú szerint Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics, gazdasági tevékenység keretében, ingyenesen használhatta a Duna Arénát – olvasható a párt közleményében.

A Duna Aréna és Hosszú cégének ügyét épp a 24.hu tárta fel nemrég:

Bérleti szerződés nélkül használta Hosszú Katinka klubja a Duna Arénát
Ez derül ki a dokumentumokból, amiket a Bp2017 Kft. csak azután adott át lapunknak, hogy végrehajtóval érkeztünk az állami cég székhelyére.

Cikkünkben azt írtuk: egyetlen, az Iron Corporation Kft.-vel kötött megállapodás szerepel azon a listán, amelyet az állami tulajdonban álló Bp2017 Kft. adott át végül lapunknak, miután végrehajtóval érkeztünk a cég margitszigeti székhelyére. A dokumentum szerint a Bp2017 Kft. csupán egy 25 millió forintos reklámszerződést kötött az akkor Hosszú Katinka és edzője, férje Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporationnel. Magyarán Hosszúék pusztán pénzt kaptak az állami cégtől, miközben az úszósztár klubja, az Iron Aquatics úgy használhatta a Duna Arénát, hogy a létesítményt üzemeltető Bp2017 Kft.-vel nem kötött használatra vagy bérletre vonatkozó megállapodást.

Mindez arra utalt, hogy Hosszúék ingyen használhatták a létesítményt.  

Az LMP közleménye úgy zárul: a megismert tények azt mutatják, hogy az üzemeltető Bp2017 Kft.-nek nem volt az uszodára vonatkozó bérleti szerződése az Iron Corporation Kft.-vel.

Ez felveti a gyanút, hogy a többi piaci szereplővel ellentétben Hosszú klubja a létesítményt ingyenesen, gazdasági tevékenység keretében használhatta.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik