Belföld

Gulyás Gergely csak poénkodott, nem volt tervben, hogy Debrecen legyen a főváros

Csütörtökön bejárta a sajtót a hír, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a kormányinfón elismerte, korábban kormányzati szinten is felmerült, hogy Debrecen legyen Magyarország fővárosa.

Gulyást az Index újságírója kérdezte a Debrecennel kapcsolatos legújabb kezdeményezésekről. A kormányoldal fővárosi vereségével zárult önkormányzati választás után ugyanis ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője a közmédiás blogjában azt fejtegette, hogy az új helyzetben a konzervatív Debrecen töltheti be a nemzeti ellenállás fővárosa szerepét. A Mindenszo.hu nevű kormányközeli sajtótermék pedig országos népszavazást kezdeményezésével is próbálkozott, hogy ténylegesen a megyeszékhely legyen az ország közigazgatási központja.

A kormányinfón a miniszter a kérdés elhangzása után mosolyogva azt mondta:

Az alkotmányozásnál döntöttünk erről.

Majd rövid szüntet után hozzátette:

Felmerült, de elvetettük.

Gulyás a 24.hu-nak most azt mondta, csak poénkodott az amúgy sem komoly kérdésfelvetést követően, nem gondolta, hogy „olyan újságírók is hallják, akiknek nincs humorérzékük.” A fővároscsere gondolatát az Alfahír kapta föl a kormányinfó után azzal címmel, hogy Nem vicc: felmerült a kormányban, hogy ne Budapest legyen a főváros.

A kérdés és a válasz a 48:40-től nézhető meg, így mindenki meggyőződhet Gulyás Gergely humorérzékéről.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik