Belföld

Elfogadottabb ellenzéki politikusokat csábíthat magához a Momentum

A Momentum vezetésének és tagságának is az a célja, hogy valamilyen formában integrálják, magukhoz közelebb tudják Hadházy Ákost és Szél Bernadettet, a két független országgyűlési képviselőt, akik az LMP-t hagyták ott egy éve, valamint Botka Lászlót, Szeged polgármesterét, aki nemrég lépett ki az MSZP-ből – ezt magyarázták a Népszavának momentumos források. Mint a lap írja,

forrásaink úgy vélték, azért is jó, ha ennek kapcsán sokat szerepel a Momentum neve, mert ez is azt mutatja, hogy ez egy erős közösség, ahová adott esetben ismert és felépített politikusok is szívesen csatlakoznának, vagy legalábbis gondolkodnának a lépésen.

Hadházy Ákos a lap megkeresésére nem tűnt elutasítónak. „Jól esik, ha számítanak rám, de jelenleg kevésbé érdekel a saját politikai helyzetem” – mondta. Széllel és Botkával nem tudott beszélni a Népszava.

A Momentum tehát egyes, elismertebb ellenzéki politikusokkal szeretné szorosabbra fűzni a viszonyt, de nem akar komplett pártokat integrálni, onnan csak egyes politikusok szerződtetésén gondolkodnak.

Kiemelt kép: Fotó: Mohos Márton / 24.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik