Belföld

Méregdrága jegyárak az új uszodában, a II. kerület új, ellenzéki polgármestere csökkenti a díjakat

Igencsak borsos áron lehet bejutni a nemrég átadott, a főváros 2. kerületében található Gyarmati Dezső Uszodába, például 480 ezer forint az éves bérlet, 4200 forint a napi felnőtt belépő, de ezért csak egy lefelezett medence jár – írta az Index. És sem jacuzzi, sem szauna nincs a méregdrágáért épített, 7 milliárdba kerülő uszodában, amelyet a tavalyi parlamenti választások környékén kezdtek építeni, és mit ad isten, a mostani önkormányzati választások előtt fejeztek be. De ez sem volt elég Láng Zsoltnak, a kerület eddigi fideszes polgármesterének, hogy nyerjen. Úgyhogy most új, ellenzéki polgármestere van a kerületnek, Őrsi Gergely, aki az Index tegnapi cikkét látva reagált is: csökkenteni fogják a rekorddrága uszodai jegyárakat (amelyekről még az előző vezetés egyezett meg az üzemeltető önkormányzati céggel).

„Az elkövetkező három hónapban az a célunk, hogy a helyben élőkkel megtaláljuk a szolgáltatások bővítési lehetőségeit, belőjük a megfelelő jegyárszintet és kedvezményezetti szintet” – nyilatkozta az új polgármester a portálnak.

Először a szolgáltatások bővítését kezdik meg, Őrsi azt ígéri, pár héten belül megnyitják a kültéri, 33,3 méteres medencét a nagyközönségnek, amit sátorral fednek be, hogy télen is lehessen használni. Aztán csökkentik a jegyárakat, meg elkezdik építeni a szaunákat, közösségi tereket.

Kiemelt kép: Budapest, 2019. szeptember 28. Megáldják a Gyarmati Dezső Uszodát az átadóünnepségen a II. kerületi Máriaremetei úton 2019. szeptember 28-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik