Belföld

Borús lesz az egész hét, kiadták a veszélyjelzést

Hétfőn többfelé, akár többször is lehet eső, zápor, délen zivatar. A Dunántúlon késő délelőtt, a Dunától keletre délután fokozatosan megszűnik a csapadék, nyugat felől a felhőzet is csökken. A déli órákig a déli, délnyugati szelet még több helyen kísérhetik erős széllökések, majd gyengül a légmozgás. A hőmérséklet napközben 13-20 között valószínű, délkeleten lesz a melegebb. Késő estére 6 és 13 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfélig hat déli megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a zivatarok miatt.

Mint írták, éjszaka délnyugat felől intenzív csapadékzóna érkezett, az ország déli felén zivatarokra is számítani lehet. Késő este ismét romlanak a látási viszonyok, főként északon helyenként sűrű köd képződhet.

A front hatására enyhébb lesz az idő, de a nyirkos, esős időjárás miatt hidegebbnek érezzük a levegőt. Az ország nagy részén erős lesz a szél. Migrénes fejfájás kialakulhat. A vérnyomás ingadozhat. Fáradékonyság, reakcióidő növekedés nehezíti a munkát és a közlekedést.

Kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, kezdetben még csak az északi megyékben, majd délután már a déli országrészben is lehet eső, zápor, néhol zivatar. A déli szél többfelé megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet az északi megyékben 11 és 18, délen 19 és 24 fok között alakul.

Szerdán kezdetben többfelé kell esőre, záporra számítani, majd megszűnik a csapadék, de este nyugaton, délnyugaton újabb csapadékzóna érkezik. A délnyugati szél időnként megélénkül, majd mérsékelt, változó irányú szél lesz a jellemző. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Kiemelt kép: MTI/EPA/ANSA/Franco Bolzoni

Ajánlott videó

Olvasói sztorik