Belföld

Gulyás: Úgy kell utolérnünk az EU-s életszínvonalt, hogy ne veszítsük el a keresztény identitásunkat

A következő évtized feladata, hogy az ország utolérje az Európai Unió életszínvonalának átlagát, de ez nem járhat a keresztyén és nemzeti identitás elvesztésével

– mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a leányfalui református templom hálaadó istentiszteletén vasárnap.

Szerinte ma „Európának a keresztény értékeket a nemzetek életében fontosnak tartó polgárai joggal érezhetik úgy, hogy vesztésre állnak, ugyanakkor, hogy Közép-Európában sokkal kevésbé, mint Nyugaton”.

Gulyás Gergely beszélt arról is, hogy a kontinens nyugati felében mára radikálisan csökkenő számú híveknek közösségeket teremteni hivatott keresztény és protestáns egyházak gyakran teszik zárójelbe a Biblia legalapvetőbb tanításait is.

A miniszter Széchenyi István szavaira utalva azt mondta: a múlt elesett hatalmunkból, de a jövőnek urai vagyunk. Ami igaz volt, igaz marad, ami örök érték, az nem többségi döntés kérdése. Konrad Adenauer szerint a tízparancsolat azért olyan tökéletes, mert nem konferenciákon döntöttek róla – tette hozzá.

Kiemelt kép: MTI/Vajda János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik