Belföld

Soros: Orbán már maffiaállamot épít

Tart az elvakult orbánistáktól, inkább nem jön Magyarországra.

Az Index vette észre, hogy Soros György New York-i otthonában ezúttal a brit Guardian című lapnak adott interjút. Azt mondta, ellenségei kihívást jelentenek, ellenfelei feltöltik energiával. Ha rápillant az őt támadó emberek, országok, mozgalmak listájára, úgy érzi, valamit jól csinál.

Büszke vagyok az ellenségeimre.

Amikor Orbán Viktorról kérdezték, úgy vélte, kettejük konfliktusa nem személyes, hanem ideológiai természetű. A rendszerváltás idején még támogatta, mert Orbán akkor nagyon aktívan támogatta a nyílt társadalmat, de azóta „kizsákmányoló” lett, „maffiaállamot épít”.

Amióta az elmúlt években a világ több pontján egyre hangosabbak a Soros-ellenesek, komolyabban veszik a védelmét. Tavaly bombát találtak New York-i lakása postaládájában. A fenyegetés nem korlázotta törekvéseit, ha kell, kész kockáztatni az életét az ötletei, elvei miatt, de nem teszi ki magát szükségtelen veszélynek, így addig valószínűleg nem jön Magyarországra, amíg Orbán hatalmon van.

Félőnek tartaná, hogy a vele szembeni könyörtelen propaganda fizikai támadáshoz vezetne, hiszen Orbánnak, ahogy Trumpnak is van néhány vak követője, akik megpróbálhatnák elkapni.

Netanjahu fia Budapesten osztotta Sorost
Jair Netanjahu szerint Magyarország úgy tudja segíteni Izraelt, hogy nyomást gyakorol az unióra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik