Belföld

Zavaros helyzet a jászberényi választás körül

Pénteken kora délután írta meg a Szoljon, hogy bő egy héttel a jászberényi megismételt önkormányzati választás előtt visszalép a Mi Hazánk polgármesterjelöltje, Dobrosi Péter, méghozzá a fideszes jelölt javára. Az állítólagos magyarázat az volt, hogy a közös ellenzéki jelölt, Budai Lóránt alkalmatlan a feladatra.

A választást azért kell megismételni, mert a Szegedi Ítélőtábla döntése szerint a választás alatt idegenek mentek be a szavazókörökbe, a szavazatszámláló bizottsági tagok kontrollálatlanul mozogtak, illetve a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlások történtek, olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt, amelyet csak új szavazás elrendelésével lehet orvosolni.

„Orbánista vagyok, de a fideszes polgármesterre nem szavazok”
Jászberényben új polgármester-választás jön. A helyszínen néztük meg, elsőre miért kapott ki a Fidesz, és hogy ebben mekkora szerepe volt a több ezer, a városban élő vendégmunkásnak.

Péntek este a Mi Hazánk közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a párt is elindul a november 10-i választáson, mert azzal ugyan egyetértenek, hogy Budai alkalmatlan, de ugyanez a véleményük a Fidesz jelöltjéről, Szabó Tamásról is. Mint írták,

A sajtóban megjelent közlemény a Mi Hazánk Mozgalom jászberényi tagszervezetének álláspontját tükrözte, amit az országos elnökséggel nem egyeztettek.

Kiemelt kép: 24.hu/Farkas Norbert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik