Belföld

Melegszik az idő, akár 20 fok is lehet a hétvégén

Pénteken az ország nagyobb részén vékony felhőréteg takarja az eget, de legalább pár órára – főleg a nap első felében – a legtöbb helyen azért kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A délire forduló szél nagyobb területen megélénkül, Sopron térségében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 8 és 13 fok között valószínű. Késő estére 3, 8 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton éjszaka megnövekszik a felhőzet, napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kisebb eső, zápor előfordulhat, nagyobb eséllyel a délutáni, esti órákban. Sokfelé megélénkül a déli, délkeleti szél, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon erős széllökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Több helyen várható, de többnyire csak kisebb eső, zápor, nagyobb mennyiség az Északi-középhegységben eshet. A déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul, de az északi hegyek környezetében kissé hűvösebb is lehet.

(Kiderül.hu)

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik