Belföld

Videón, ahogy kirabolják a kassai bankot a Szegeden elfogott fegyveresek

Szegeden fogták el azt a két szerb férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy több más rablás mellett kirabolták a kassai bankot is – írja a Paraméter.

Jana Mésarová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség egy 22 és egy 37 éves szerb férfit gyanúsított meg rablással pár nappal ezelőtt. A szóvivő szerint az áprilisban történt kassai bankrablás során senki sem sérült meg, de az elkövetők fegyverrel fenyegették meg az alkalmazottat, aki végül 8 ezer eurót adott nekik.

A biztonsági kamerák felvételeinek átvizsgálása során kiderült, hogy az elkövetők már napokkal korábban jártak a bankban, hogy felmérjék a terepet. A két férfi egy BMW-t használt, amelyen lopott rendszám volt.

Mivel a rablókat Magyarországon látták mozogni, ezért a szlovák rendőrség a magyar hatóságok segítségét kérte. A Terrorelhárítási Központ egységei végül elfogták a két elkövetőt. A szlovák rendőrség szerint a páros több fegyveres rablást követett el többek közt Szlovákia, Magyarország és Szlovénia területén.

Mivel a Nyitrai kerületben hasonló bankrablás történt, az elkövetők személyleírása pedig megegyezik az említett rablókéval, így az ottani rablást is sikerült felderíteni. A két férfit letartóztatták a magyar hatóságok.

Lúpež banky Košice

„TOTO JE PREPAD, RUKY HORE“ SI MÔŽU DARKO S RÓBERTOM HOVORIŤ NAVZÁJOM VO VӒZBE Mysleli si, že ak budú meniť štáty, kde vylúpia banku, budú nenápadní. Nepomohli im ani falošné identity, väčšie množstvo peňazí v rôznych menách, kukly ani zbrane. Košickí policajti im aj vďaka spolupráci s maďarskými kolegami klepli po prstoch a bankoví fantómovia sedia s obvinením z lúpeže spáchanej formou spolupáchateľstva v maďarskej väznici.

Közzétette: Polícia SR – Košický kraj – 2019. október 30., szerda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik