Belföld

Könnygázzal fújtak le egy operatőrt Mezőcsáton

Garázdaság miatt emelt vádat a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség az ellen a 62 éves mezőcsáti férfival szemben, aki július közepén rátámadt egy operatőrre, mert nem akart róla felvételt készíteni.

Az egyik iskola tornatermében zenés-táncos rendezvényt tartottak, melyen este tíztől a helyszínen megvásárolható belépőjegy ellenében bárki részt vehetett.

A férfi szeszes italt fogyasztott a buliban, majd éjjel egy körül ittasan odament a rendezvényről videofelvételt készítő férfihoz, megragadta a kameráját és azt maga felé fordította. Az operatőr felszólította a férfit, hogy ne zavarja a felvétel készítését, mire a férfi lábon rúgta, majd könnygázzal lefújta. A férfi által kifújt könnygáz a tornateremben szétterjedt, ezért az ott szórakozó személyek kénytelenek voltak elhagyni a rendezvény helyszínét.

A megtámadott férfi nem sérült meg. Az ügyészség tájékoztatása szerint az elkövető közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen, ezért pénzbüntetést kértek a büntetlen előéletű férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik