Belföld

Kannabisszal fizette ki a munkadíjat a termesztő

A Tatabányai Járási Ügyészség átadással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a tatabányai férfival szemben, aki házának udvarán két fóliasátorban termesztette a marihuanát, abból édesanyjával együtt fogyasztott, valamint egy harmadik személynek munkadíj gyanánt is adott át.

A vádlott 2018. évben saját és édesanyja fogyasztása, valamint értékesítés céljából kender növényeket termesztett a tatabányai házának udvarán lévő két fóliasátorban. A férfi a növényeket 2018. október hónapban leszüretelte, amelyből édesanyjával együtt fogyasztott, valamint 2018. november 21. napján történt elfogásáig négy alkalommal, alkalmanként 20 gramm kannabiszt adott át egy harmadik személynek. A kábítószert átvevő férfi az első két alkalommal fúrógép és házimozi javításáért neki járó munkadíjként kapta a vádlottól a marihuanát, ezt követően alkalmanként 40 ezer forintot fizetett a termesztőnek.

A nyomozó hatóság 2018. november 21-én a vádlott ingatlanáról nagyjából 1 kiló kannabiszt foglalt le, amelynek hatóanyag tartalma a jelentős mennyiség alsó határának a 95 százaléka.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a kábítószert termesztő férfi a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, úgy őt a bíróság 4 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, 80 ezer forint vagyonelkobzásra ítélje, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 998 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik