Belföld

Jakab Péter: Csalódás, hogy a Fidesz épp a Jobbikon keresztül tette be a lábát a győri ellenzékbe

Még elnöki ambíciókkal adott interjút a Magyar Narancsnak Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője (aki időközben visszalépett a jelöltségtől), ahol alapvetően pártja jelenéről és jövőjéről beszélt.

Érdekes momentum a beszélgetésben, amikor Jakab arról kezd elmélkedni, hogy a Fidesz hol talált magának partnert az ellenzéki együttműködés megakasztására, azaz hol vannak kollaboránsok.

Volt olyan hely, ahol a Fidesz minden eszközzel próbálta megakasztani ezeket a tárgyalásokat (mármint az együttműködés tárgyalásait- a szerk.), és voltak olyan pártszervezetek és helyi politikusok, akikben játszótársra találtak.

Ekkor jön a kérdés, hogy arra a négy jobbikos jelöltre is gondolt, akik lényegében a Borkai-ügy kirobbanása pillanatában léptek le az ellenzéki együttműködésből Győrben, ami természetesen a kormánypárt malmára hajtotta a vizet.

A győrit a Fidesz által generált, elszigetelt esetként tudom értékelni. Ott a Fidesz betette a lábát az ellenzéki együttműködésbe, és óriási csalódás, hogy ezt éppen a Jobbikon keresztül tudta megtenni. Megjegyzem, Miskolcon épp egy LMP-s képviselő volta az, aki a választás előtt hirtelen a Fidesz-médiában üzente meg, hogy kilép az együttműködésből.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik