Belföld

Gulyás Gergely: Sértés, hogy Demszky és Tarlós egyszerre lehet Budapest díszpolgára

Gulyás Gergely azt szeretné, ha a Fővárosi Közgyűlés világosan állást foglalna, milyen fejlesztéseket szeretne megvalósítani, és melyeket nem – írja az MTI a mandiner.hu interjúját szemlézve. Ebben a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra kérte az új főpolgármestert, legkésőbb november 15-ig döntsenek a IX. kerületbe tervezett nagy kézilabdacsarnok és az atlétikai világbajnokságra készülő stadion jövőjéről.

Gulyás az interjúban továbbá elmondta:

  • a fővárosban ma is a Fidesz a legnagyobb támogatottságú párt, nem kaptak a korábbiaknál kevesebb szavazatot a kormánypártok
  • a kormány ugyanazokat a feltételeket biztosítja Karácsony Gergely új főpolgármesternek, mint amilyenek Tarlós Istvánnak is rendelkezésére álltak.
  • úgy tekintenek Tarlós István főpolgármesteri időszakára, mint a főváros aranykorára.
  • ugyanakkor Tarlós Istvánnal szembeni sértésnek nevezte, hogy a leköszönő főpolgármester Demszky Gáborral egy időben válhat Budapest díszpolgárává. Szerinte ez olyan meghamisítása a múltnak, amire nincs szüksége a városnak.

Gulyás szerint Demszky Gábor hivatali ideje alatt alig fejlődött, sőt sok területen inkább visszafejlődött, lemaradt a város, Tarlós István főpolgármesteri időszakában a dualizmus periódusa utáni legtöbb fejlesztést és legnagyobb fejlődést tudhatta magáénak Budapest.

Gulyás ezentúl elmondta: azt Borkai Zsoltnak kell megítélnie, hogy a történtek után alkalmas-e egy megyei jogú város képviseletére, vezetésére.

Én úgy gondolom, hogy ez nehézségekbe ütközne

mondta, hozzátéve, a miniszterelnökhöz hasonlóan úgy látja,

nagyon jó lenne túl lenni ezen az egész ügyön.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik