Belföld

Gondatlan emberölés miatt kell felelnie a jánoshalmi anyának, akinek agyonütötte a hétéves kisfiát az ágybetét

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádat emelt azzal az anyával szemben, akinek agyonnyomta a 7 éves kisfiát az ágybetét idén márciusban.

A kisfiú a tragédia napján nem volt iskolában, a 26 éves anyukája felügyelete alatt állt. A nő felügyelet nélkül átengedte a kicsit a forgalmas közút túloldalán lakó nagyanyjához. Az anya erről nem tájékoztatta a nagyszülőt, noha tudta, hogy több olyan méretű és súlyú tárgy is található az udvarán, amely különösen egy kisgyermekre nézve súlyos, akár halálos sérülést is okozhat.

A gyermek érkezését a nagyanyja nem észlelte, mert a kisfiú egyből játszani kezdett az udvaron. Játék közben magára rántott egy kidobott 23 kilós ágybetétet, amely rádőlt és maga alá temette.

Az anya félóra múlva átment a nagyszülői házba és ekkor szerzett tudomást arról, hogy a gyermek ott nem jelentkezett. 10-15 perc keresés után, eszméletlen állapotban találták meg a gyermeket, akinek a nyaki gerince olyan súlyos, vérzéses zúzódást szenvedett a fejre rázuhanó ágybetéttől, hogy életét az időközben kiérkező szakszerű orvosi segítségnyújtás ellenére sem lehetett megmenteni.

Az anya elmulasztotta a tőle elvárható figyelmet és körültekintést, ezért nem látta előre, hogy a felügyelet nélkül maradó gyermek az udvarban található veszélyes tárgyaktól akár halálos balesetet is szenvedhet. Azaz az ő gondatlansága miatt következett be a tragédia.

Az ügyészség a büntetlen előéletű nőt gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik