Belföld

Ilyen pusztítást okozott Hajdúszoboszlón egy felelőtlenül eldobott cigarettacsikk

A Debreceni Járási Ügyészség gondatlan közveszély okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 30 éves nővel szemben, aki kis híján tragédiát okozott azzal, hogy eldobta a csikket ismerőse üdülőjében dohányzás után.

A nő március közepén egyedül tartózkodott ismerősének a Hajdúszoboszló külterületén található üdülőházában, és a bejárati ajtó előtti lépcsőn dohányzott. A lépcső mellett volt egy száraz falevélkupac, annak közelében pedig a szomszédos ingatlant elválasztó, nádszövettel borított kerítés.

A nő az égő cigaretta hamuját a levélkupacra szórta, majd a csikket eldobta, de a parázs a száraz falevelekre hullott. A parázstól a falevél meggyulladt, és a szeles időben a tűz átterjedt az udvaron álló fatárolóra. Rövid idő elteltével a keletkezett hőtől a ház teraszajtajának üvege betört, majd a tűz továbbterjedt a kerítésre, a szomszédos ingatlanra és az ott lévő fákra. Az épület tetőszerkezete égett, azonban a hőtől a helyiségek berendezési tárgyai eldeformálódtak és elkormozódtak.

A tüzet egy közelben elhaladó személy észlelte és értesítette a tűzoltóságot. A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet megfékezték, illetve eloltották, így az ingatlan nem égett le teljesen A szomszédos ingatlanban azonban így is több mint 12 millió forint, az ismerőse házában pedig 300 ezer forintos kár keletkezett.

A Debreceni Járási Ügyészség felfüggesztett fogházat és pénzbüntetést kért a bűnösségét beismerő nőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik