Belföld

Békejobbot nyújtott az új polgármester, a Fidesz egyből beleharapott

Békült volna a heves kampány után az új egri polgármester, azonban a Fidesz nem fogadta el a jobbikos Mirkóczki Ádám nyújtotta békejobbot – írja az alfahir.hu a városi közgyűlés alakuló üléséről.

Itt Mirkóczki arról beszélt,

Tekintettel arra, hogy az elmúlt másfél évben három kampányt folytattunk, három választáson vagyunk túl, és mindannyian részt vettünk a politikai csatározásban. Ebben a másfél évben kölcsönösen sebeket ejtettünk egymásnak. Ezután viszont kölcsönösen kell azon dolgoznunk, hogy ezeket a sebeket begyógyítsuk, és hogy egészen új minőségre emeljük a politikai küzdelmek színvonalát.

Mirkóczki szerint pont elég kárt okoztak a pártok egyes tevékenységei, amellyel ő is tisztában van. Kiemelte, hogy szeret tanulni a saját hibáiból és másokéból is.

Én nem győzteseket és legyőzötteket látok. Választott képviselőket látok, akiknek joguk van befolyásolni Eger életének mindennapjait a következő öt évben. Azt szeretném, ha megfelelő alázattal és önmérséklettel fordulnánk egymás felé. Csak azt keressük, hogy Eger társadalmának mi a jó.

Oroján Sándor fideszes képviselő a tudósítás szerint máris politikai mészárszéket emlegetett a városháza három sajtós munkatársának állítólagos kirúgása kapcsán, de „ezzel kapcsolatban nem tudott felmutatni semmilyen bizonyítékot. Ráadásul a jegyző sem támasztotta alá ezt az állítást”. Oroján továbbá a megalakult városvezetést alkalmatlannak nevezte, mivel a polgármester tervei szerint a most létrejövő önkormányzati bizottságok csak ideiglenesek, ugyanis Mirkóczki új bizottságokat tervez kialakítani.

Mindebből látszik, hogy Egerben még nem született meg az új politikai kultúra.

Kiemelt fotó:  Balogh Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik