Belföld

Holnap beadják a 700 milliós gyógyszert Zentének

Ahogy arról korábban beszámoltunk, összegyűlt a súlyos izomsorvadásban szenvedő Zente gyógykezeléséhez szükséges 700 millió forint. Az SMA-1 típusú izomsorvadást a gyógyíthatatlan betegségek között tartják számon, de világ egyik legdrágább gyógyszere javíthat Zente állapotán.

A Blikk úgy tudja, hogy a gyógyszert kedden, október 29-én adják be a kisfiúnak a budapesti Bethesda kórházban. A kórház szakemberei az elmúlt hetekben Zente nagy médiavisszhangot kapott kezeléséről és a közösségi gyűjtésből finanszírozott gyógyszer beadásáról kedden tájékoztatót is tartanak a sajtó – és így a nyilvánosság – számára. A kórház képviselői a speciális, Európában még nem törzskönyvezett génterápiás módszer szakmai hátterét és az előkészületeket is bemutatják.

A lap hozzáteszi: sokan tudják, hogy van egy másik kisfiú, Levente, aki SMA II betegségben szenved. Neki azonban nincs sok ideje, decemberben lesz ugyanis kétéves, a szert pedig azt követően már nem kaphatja meg. A szükséges összegnek eddig a fele gyűlt össze. leventéről és a segítségnyújtás lehetőségeiről ezen a Facebook-oldalon olvashat.

Kiemelt kép: Facebook/Zente- SMA 1 Baby

Ajánlott videó

Olvasói sztorik