Belföld

Megjelent a parlamenti jegyzőkönyv Hadházy lófaszozásáról

Elkészült az Országgyűlés múlt hétfői ülésének a jegyzőkönyve – vette észre a 444.hu. Az önkormányzati választás másnapján tartott tanácskozást Hadházy Ákos attrakciója tette igazán emlékezetessé, a független képviselő Orbán Viktor beszéde közben odament a pulpitushoz, és a kormányt, illetve a kormányfőt korrupcióval vádoló táblákat emelt fel, a miniszterelnök megpróbálta kitépni a kezéből az egyiket, de végül csak egy csapatnyi kormánypárti képviselőnek sikerült lefegyvereznie. Hadházy azonban tartogatott még egy táblát, amit már a helyén ülve emelt fel. Ezen a ponton átadjuk a szót az Országgyűlési Naplónak:

Orbán Viktor: (…) Önök nem kevesebbet tettek, mint a mai napon arra szólították fel a nemrégen megválasztott polgármestereket, hogy a településeik ügyének szolgálata helyett, a kormánnyal való együttműködés helyett folytassanak harcot Magyarország Kormányával szemben. (Szabó Tímea: Nem! – Arató Gergely: Szó nem volt erről, drága miniszterelnök úr!) Mindannyian ezt mondták: jobbágyfölszabadítás, elűzés, megfélemlítés alól való megszabadulás. (Szabó Tímea: Rabszolgatörvény eltörlése, így van!) Sőt még azt is mondták, hogy folytatni is fogják ezt. Én ezt komolyan veszem, csak azt akarom kérni önöktől, hogy ezt gondolják át újra. (Dr. Hadházy Ákos képviselői helyén ülve felmutat egy táblát, amelyen a következő szöveg látható: „A lónak a faszát!” – Felzúdulás a kormánypártok soraiban. – Szórványos derültség az ellenzéki pártok soraiban. – Folyamatos zaj.)

Kövér László próbálta jobb belátásra bírni Hadházyt:

Azt kérdem öntől, hogy meddig tud még ön süllyedni az ostobaságba és a modortalanságba. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van!) Mégis, mit képzel magáról?!

, Völner Pál igazságügyi államtitkár bekiabálásában pedig az egykor a Fideszben politizáló Hadházy polgári foglalkozásának felemlegetésével próbálta magyarázni az ellenzéki szóválasztását:

Állatorvos!

Aki kíváncsi az ezúttal meglehetősen sok közbeszólást megörökítő jegyzőkönyvre, benne Kövér primitív fajankózására, számos borkaizásra, némi elvtársazásra, itt elolvashatja.

Kiemelt kép: Tordai Bence Facebook-oldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik