Belföld

Súlyosbították az élettársát bántalmazó férfi ítéletét

A Somogy Megyei Főügyészség eredményes fellebbezése folytán súlyosította a Kaposvári Törvényszék annak az 52 éves kaposvári férfinak az ügyében hozott ítéletet, melyben a vádlottnak azért kellett felelnie, mert rendszeresen bántalmazta volt élettársát – közölte az ügyészség hétfőn a honlapján.

A vádlott és a sértett élettársi kapcsolata a férfi bántalmazó magatartása miatt korábban megszakadt. Évekkel később azonban újra találkoztak, ekkor a vádlott anyagi támogatásban részesítette a sértett, aki ezért hálából és bízva abban, hogy a férfi megváltozott, megengedte, hogy rövid idegig a lakásában maradjon. A sértett ezen időszakra elköltözött.

2018 májusában azonban a sértett pár napig a lakásban tartózkodott. A rövid, alig 10 napos időszak alatt azonban a vádlott újra tettlegesen lépett fel a sértettel szemben, akit három alkalommal könnyű, míg egy alkalommal súlyos – bordatöréssel járó – sérüléseket okozva azért bántalmazott, mert a sértett bujkált előle.

A Kaposvári Járásbíróság a férfit – a vádtól eltérően – enyhébben minősülő kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség a súlyosabb bűncselekmény megállapítása és a büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést.

A Kaposvári Törvényszék az ügyészi fellebbezéssel egyetértve a vádlottat végül az eredeti vádirati minősítésnek megfelelően a súlyosabban minősülő – 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett – kapcsolati erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, míg a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamát egyaránt 3 évre emelte fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik