Belföld

Megszüntették az ukrán kapitány letartóztatását, a főügyészség ismét fellebbez

A bíró egyetértett az ügyészi indítvánnyal és megszüntette a letartóztatását a Viking Sigyn ukrán kapitányának. Tóth M. Gábor, a férfi ügyvédje lapunknak azt mondta, hogy a férfit óvadék nélkül helyezték szabadlábra és a döntés értelmében nem hagyhatja majd el a budapesti lakhelyét.

Megkerestük a Fővárosi Főügyészséget is, Rab Ferenc helyettes szóvivőtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a főügyészség fellebbez a végzés ellen, ezért Jurij C. ennek elbírálásáig rács mögött marad.

Jurij C. -t először halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésével gyanúsították meg. Július végén azonban újabb gyanúsítást közöltek vele. Már 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával is gyanúsítják, mert nem kellő mértékben nyújtott segítséget a baleset után, vagy azt teljesen elmulasztotta.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet; hét távol-keleti turista élte túl a balesetet. Egy dél-koreai nőt még mindig keresnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik