Belföld

Tüzet rakott a zárva lévő benzinkúton egy tiszakécskei férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség közveszélyokozás kísérlete és rongálás miatt emelt vádat az ellen a 23 éves tiszakécskei férfivel szemben, aki egy zárva tartó tiszakécskei benzinkúton a töltőpisztolyokból benzint locsolt a földre és meggyújtotta.

A lopás miatt pár nappal korábban felfüggesztett börtönre ítélt fiatalember leemelte az egyik töltőpisztolyt és lefelé tartva üzemanyagot próbált a földre folyatni. Mivel a benzinkút éjjel üzemen kívül volt és a kútoszlopokat áramtalanították, ezért eleinte nem járt sikerrel. Ezután még több töltőpisztollyal próbálkozott, mígnem a harmadik kútoszlopnál mindkét töltőpisztolyból sikerült üzemanyagot locsolnia a földre.

Ezután elővett egy öngyújtót és meggyújtotta a kövezetre kifolyt benzint, ami 12 másodpercen át égett. A férfi eltávolodott a tűztől, majd egy újabb töltőpisztolyt leemelve, öngyújtójával közvetlenül annak végét próbálta meggyújtani, ám ez a tűzbiztonsági-technikai kialakításnak köszönhetően nem lobbant be.

A férfi ezután a benzinkút üzletének kirakatüvegét egy műanyag virágtartóval akarta betörni, majd a bejárati ajtót feszegette, de olyan részeg volt, hogy többször is a földre esett. Végül egy fa virágládát vágott a kirakathoz, majd távozott a helyszínről. A kirakat biztonsági üvegében 505 ezer forint kár keletkezett, mely nem térült meg.

Az ügyészség letöltendőt kért a büntetett előéletű, visszaesőnek számító férfira azzal, hogy a korábbi börtönbüntetése utólagos végrehajtását is rendeljék el.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik