Belföld

Több mint százmillióval drágul a paksi stadion építése

A paksi labdarúgó-stadion építése 2 milliárd 96 millió forintról 2 milliárd 213 millió forintra drágul. A 117 millió forint többlet indoka a pályavilágítás elektromos ellátását biztosító kábelek elhelyezésének problémáival kapcsolatos.

A tender módosítását az ajánlatkérő Paks Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben – vette észre a napi.hu.

A feladat – a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében – a paksi labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztés kivitelezése volt. Ezt a dunavarsányi székhelyű Pharos 95 sportpályépítő Kft. nyerte meg az említett 2 milliárd 96 millió forinttal. A szerződést 2017 július 5-én kötötték meg a felek, 360 munkanapos határidővel.

A társaság 2012-ben alakult “Pharos ’95” Gépjárműkereskedelmi és Szervízszolgáltató Kft. néven. A cég a múlt évet 3 milliárd 882 millió forint nettó árbevétel mellett 431 millió adózás előtti eredménnyel zárta. A két tulajdonos és a cégük is kapcsolódik a zalaegerszegi ZTE FC Zrt.-hez.

Nem ez az egyetlen stadionépítés a cégnél, ami megdrágult: az eredetileg becsült 2,54 milliárd forint helyett 3,65 milliárdért végezheti el az egri Szentmarjay Tibor Stadion rekonstrukcióját a társaság, ahogy azt az Átlátszó korábban megírta.

Kiemelt kép: MTI / Sóki Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik