Belföld

Márki-Zay: nem lesz politikai tisztogatás, de a tolvajokat kirúgjuk

Tisztességes, jó menedzsereket szeretne a hódmezővásárhelyi önkormányzati cégek élére Márki-Zay Péter újraválasztott polgármester, aki megtartaná a jól dolgozó kollégáit. Azt ígéri, lesz tisztogatás, de nem politikai alapon: aki nem korrupt, és elvégzi a munkáját, maradhat a helyén. A politikus a szeged.hu portálnak adott interjújában Lázár Jánost is idézte.

Márki-Zay kiemelte, hogy nagy dolognak tartja, hogy közgyűlésben is többségbe kerültek, mert így véget tudnak vetni a korrupciónak:

A közgyűlési többséget óriási dolognak tartom, mert eddig a fideszes frakció nagyon sok mindent meg tudott akadályozni. A városban már csak az önkormányzati cégekben lehet esély korrupcióra, ezeknek a cégeknek a vezetőit eddig nem tudtuk leváltani. Előfordult, hogy az orrunk előtt gyártattak Lázár-címeres boros ládákat, de hamis menetlevelek voltak, olyat is tudunk, hogy az ügyvezető a saját céljaira használta a céget. Virágzott a korrupció az önkormányzati cégekben.

Ennek nagyságrendjéről szólva azt mondta:

Nehéz megállapítani, hogy a pazarlás és a lopás megszüntetése külön-külön mennyit számít majd, de együtt biztosan százmilliós nagyságrendről beszélünk.

Hozzátette, lesz tisztogatás, de nem politikai alapon:

Természetesen lesz tisztogatás, de politikai tisztogatás nem lesz. Ez óriási különbség. Akik szakmailag nem végeznek kielégítő munkát, akik bűncselekményeket követnek el, lopnak, csalnak, hazudnak, azoktól rövid úton meg kell szabadulnia a városnak.

Kiemelt kép: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Ajánlott videó

Olvasói sztorik