Belföld

Lezárják szombaton a Lánchidat

Lezárják a Lánchidat teljes szélességében a közúti forgalom elől 2019. október 26-án, szombaton 7 és 19 óra között a felújításhoz szükséges előzetes hídvizsgálat miatt, olvasható a BKK honlapján. Hozzáteszik, a gyalogos forgalmat nem korlátozzák a hídon, de az autóbuszok a lezárás idején módosított útvonalon közlekednek.

  • A 16-os autóbusz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik, nem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat.
  • A 16B autóbusz október 26-án egész nap nem közlekedik. A Budai Vár ebben az időszakban a belváros felől a Széll Kálmán tér felől érhető el közösségi közlekedéssel.
  • A 105-ös autóbusz az Erzsébet hídon át közlekedik, egyik irányba sem érinti a Széchenyi István tér megállót, továbbá a budai végállomása felé a Hild tér megállóhelyet sem.

A közleményben megjegyzik, a Lánchíd lezárásának ideje alatt is érdemes az utazást a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat ajánlja fel az úti cél eléréséhez.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik