Belföld

Kiraktak a lakásából egy tiszaújvárosi nagymamát, mert nem engedett a zsarolásnak

Kirakta a nagymamáját a lakásából egy 23 éves férfi, mert a zsarolása ellenére sem adott neki pénzt. A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság azonnal elrendelte a fiatalember letartóztatását.

A lezüllött, csavargó életmódot folytató gyanúsított pár héttel ezelőtt ittasan megjelent a nagyanyja tiszaújvárosi lakásán, hogy pénzt követeljen tőle. Az idős asszony azonban nem volt hajlandó ennek eleget tenni. A gyanúsított – akinek valójában italra kellett volna a pénz – ekkor azzal fenyegette meg a nőt, hogy a hitelezői a lakás előtt várakoznak és amennyiben a tőle kapott pénzből nem rendezi feléjük a tartozását, akkor a hitelezők mindkettőjüket meg fogják ölni.

Az asszony azonban fenyegetése ellenére sem adott pénzt az unokájának, mire a férfi a lakásban lévő egyik fotel karfáit leszakította, azokkal hadonászni kezdett és kilátásba helyezte, hogy megrongálja a lakás berendezési tárgyait. Ezt követően az idős nő megragadta a fiút, s megpróbálta kitolni a lakásból, azonban ez nem sikerült és a gyanúsított erőfölényénél fogva az asszony lett kitéve a lakásából a lépcsőházba.

Ekkor a férfi a bejárati ajtót bezárta és az asszony többszöri kérése ellenére sem akarta a saját lakásába beengedni, ezt ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a nagyi adjon neki pénzt. Az idős nő a sérelmére elkövetett magánlaksértés vétsége miatt a gyanúsítottal szemben hatályos magánindítványt terjesztett elő.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az elkövetőt minősített zsarolással és magánlaksértéssel is gyanúsítja. A Tiszaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a büntetett előéletű férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az asszony befolyásolásán keresztül a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért a letartóztatás elrendeléséről döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik