Belföld

Bocsánatot kért, megússza a börtönt az élettársa arcát szétrúgó derecskei férfi

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség 1 év 6 hónapra felfüggesztette az eljárást az ellen a derecskei férfi ellen, aki összeverte az élettársát június közepén. Az ügyészség elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét.

A férfi előzetes szóváltást követően megütötte az asszony karját. A nő ekkor szidalmazni kezdte a párját, az ittas férfi ezen annyira felhúzta magát, hogy úgy arcon rúgta a nőt, hogy 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést, illetve 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A férfi 2 év börtönt is kaphatott volna súlyos testi sértés miatt. A büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését megbánó és a kiskorú gyermeket a nővel együtt nevelő családfő ellen indult büntetőeljárást azonban a Berettyóújfalui Járási Ügyészség 1 év 6 hónapra felfüggesztette és a férfi magatartásának, életvitelének figyelemmel kísérése, rendszeres ellenőrzése érdekében elrendelte a pártfogó felügyeletét.

Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama eredményesen eltelik, a járási ügyészség megszünteti az elkövető ellen indult büntetőeljárást.

Fotó: Illusztráció/Christian Charisius / dpa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik