Belföld

Ittas volt a sofőr, aki fűnyírás közben gázolt halálra egy férfit Kétyen

hétvégén történt halálos baleset okozója ittas volt, amikor elütötte az út mellett füvet nyíró férfit.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, vasárnap egy Toyota  vezetője a 65-ös főúton Zomba irányából Tamási irányába haladva, Kéty belterületén lesodródott az útról és elütötte az úttest mellett füvet nyíró 68 éves helyi férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A police.hu szerint a gázoló a balesetet követően mind a helyszínen, mind előállításakor agresszív magatartást tanúsított.

A 35 éves tolnai férfit a bonyhádi rendőrök őrizetbe vették. Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a járművezető erősen ittas volt, amikor a balesetet okozta. Az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására, akit az ügyészség indítványára 2019. október 22-én a bíróság letartóztatásba helyezett.

A 35 éves elkövetővel szemben – halált okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúján túl – számos más bűncselekmény elkövetése miatt is indul büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik