Belföld

Gyilkossággal vádolt volt rendőr: Megbízott a férje, hogy öljem meg, de nem tettem meg

Az újlengyeli gyilkossággal vádolt volt rendőr, Sz. Attila a keddi bírósági vallomásában azt mondta: a milliomos üzletasszony férje bízta meg azzal, hogy ölje meg a nőt. Ő azonban mind a két oldalra játszott, többször is lefeküdt az áldozattal a halála előtt.

Kedden a vádlott vallomásával, a helyszínen készült felvételek megtekintésével, valamint az iratismertetéssel folytatódott a Budapest Környéki Törvényszéken annak a volt rendőrnek a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy megölt egy dúsgazdag üzletasszonyt két és fél évvel ezelőtt Újlengyelen.

A tárgyalás háromnegyed órás késéssel kezdődött, mert késve állították elő Sz. Attilát. A férfi ügyvédje zárt tárgyalást indítványozott, de a bíró ezt elutasította. Sz. Attila elmondta, hogy eredetileg hentesnek és szakácsnak tanult, később azonban leérettségizett, majd estin elvégezte a főiskolát. Ezt követően 27 évig dolgozott rendőrként, a leszerelését követően pedig magánnyomozóként és biztonsági őrként helyezkedett el.

Állítása szerint egy későbbi élettársának, Sz. Zsuzsannának köszönhetően ismerkedett meg a dúsgazdag T. Jánossal, akivel először egy fesztiválon találkozott. 2016 végén úgy tervezte, hogy pénzt kér a férfitól: ingatlanokat akart venni, hogy – némi felújítás után – haszonnal továbbadja azokat:

2017 elején többször is találkoztam T. Jánossal. Az egyik ilyen alkalommal felvetette, hogy volna egy ember, akire rá kellene ijeszteni, s meg kellene verni. Ez pedig a volt felesége, T. Marianna volt.

Sz. Attila azt mondta, a történtek után felkérte az autómosóban dolgozó barátját, Z. Attilát, hogy nézzen utána a dolgoknak. Ezt követően többször is találkozott a dúsgazdag megbízójával, aki később már azt kérte tőle, hogy ne maradjon életben a nő.

T. Mariannról annyit fontos tudni, hogy övé volt az egyik legnagyobb hazai kereskedelmi üzletlánc több boltja. A férjével való szakítása azonban finoman szólva sem volt zökkenőmentes.

Miután T. János különköltözött a feleségétől, átengedte a tulajdonában lévő kft. tulajdonjogát T. Mariannak, és a közös gyereküknek. Az ügyvezetői pozíciójáról azonban nem mondott le, sőt a cég bankszámlája felett is ő rendelkezett.

Az asszony 2016-ban le akarta váltani férjét az ügyvezetői tisztségből, ám a lányuk nem járult hozzá ehhez. Az asszony ezért valótlan tartalmú meghatalmazást hamisított, melynek segítségével döntött a cég végelszámolásáról és az ügyvezető lemondásáról. A bíróság később azonban hatályon kívül helyezte az erről szóló határozatot.

A vádirat szerint a biztonsági őrként dolgozó Sz. Attila tudomást szerzett a házaspár között fennálló pénzügyi ellentétekről, ezért elhatározta, hogy erre hivatkozva megpróbál pénzt szerezni az asszonytól. Miután megfigyeltette a nő lakóhelyét és szokásait, beült a nő kocsijába és azt hazudta, a férje tartozik neki több tízmillió forinttal, s követelni kezdte a pénzt.

Amikor a nő ki akart szállni az autóból, Sz. Attila azzal fenyegette, hogy a parkolóban várakozó társai nem lesznek olyan kíméletesek, mint ő. A férfi attól félt, hogy lebukik, ezért elhatározta, hogy megöli a nőt. Ennek érdekében meg is beszélt vele egy találkozót. Amikor a nő beült az autójába, akkor egy Újlengyel határában lévő erdős területre vitte, majd kiszállította a kocsiból. Ötször fejen ütötte, majd a nála lévő zsebkéssel háromszor hátba, kétszer nyakon, egyszer pedig mellkason szúrta. Ezt követően a férfi a nő mobiltelefonját kikapcsolta és a táskájával együtt elrakta.

A keddi tárgyaláson megtekintették a helyszínen készült felvételeket is. Sz. Attila elismerte, hogy beült a kocsijába a nő, és járt a helyszín közelében, azt azonban tagadta, hogy meg is ölte volna.

Állítása szerint az ominózus napon egy üzletháznál találkozott T. Mariannal. Útközben többször is felhívta a férje a nőt, mert féltékeny volt, de a bátyja is kereste telefonon. Sz. Attila szerint, amikor a dabasi elágazóhoz értek a kocsival, akkor arra kérte T. Mariann, hogy lassítsanak. Ezt követően Albertirsa felé haladtak, majd lefordultak a felvételeken bemutatott ligetes, erdős terület felé. Elmondása szerint itt két férfi várt rájuk. Egyikük sutyorgott valamit a nővel, majd közölték vele, hogy elmehet, mert ők visszaviszik a nőt.

Sz. Attila azt állította, hogy az egyik férfi finoman megfenyegette. Hogy ennek nyomatékot adjon, megemlítette a volt párjának és a gyerekeinek a nevét. A gyilkossággal vádolt férfi azt állította, hogy ezt követően elindult Dabas felé, de dühös volt, ezért később visszafordult, a helyszín közelében azonban megállt, majd Solymárra ment.

A brutális gyilkosság helyszínén egy ásót és egy kapát is találtak a nyomozók. Kiderült, hogy a gyilkossággal vádolt férfi pont akkortájt vásárolt kerti szerszámokat és egy zsugor hypót. Sz. Attila ezt azzal magyarázta, hogy ki kellett pucolni a kutya helyét és meg akarta csináltatni a kerítést és az udvart is a volt párjánál. Ehhez pedig szüksége volt ásóra, valamint kapára is. Az ásó azonban még használhatatlan volt, mert még meg sem volt élezve.

Sz. Attila fia korábban azt mondta, hogy egy kést is látott az apja kocsijában. Az apja erre azt mondta, hogy biztosan használta valahol, de nem tudja, hogy hol:

Gyűjtöttem a késeket, de ez nem egy olyan kés volt, amihez kötődtem. Ha ugyanis az enyém lett volna, akkor felismertem volna, ahogy a többit is. Rajta van a DNS-em, úgyhogy valami közöm volt hozzá, csak nem tudom, hogy mi. Lehet, hogy bedobtam a kocsiba, de az is lehet, hogy a karácsonyi vásáron vagy a Balatonon került hozzám.

Ahogy haladt előre a tárgyalás úgy derült fény számos más érdekességre is. Kiderült, hogy Sz. Attila nemcsak az állítólagos megbízójától T. Jánostól, de a feleségétől, T. Mariannától is pénzt remélt. Ezért egy idő után mind a két oldalnak próbált megfelelni. Hogy a nő bizalmába férkőzzön, elmondta neki, hogy a férje figyelteti. Azt azonban nem közölte vele, hogy el is akarják tenni láb alól.

„Mariann azt mondta, hogy nem igaz, hogy tartozik a volt párjának. Megbeszéltük, hogy egy héttel később újra találkozunk. Ezt követően többször is találkoztunk hetente. Azt mondta, jó lenne, ha neki dolgoznék, majd adott egymillió forintot”

– magyarázta Sz. Attila, hozzátéve, T. Mariann neki egy aranytojást tojó tyúk volt, ezért esze ágában sem volt ártani neki.

Amikor megkérdezte a bíró a férfit, hogy miért nem kereste a nőt az eltűnése után, akkor azt felelte, hogy azért mert beteg volt. Végül pedig azt is bevallotta, hogy érzelmi kapcsolatba került a nővel és a titkos találkáikon le is feküdt vele.

A gyilkossággal vádolt férfinak az volt a terve, hogy megzsarolja T. Jánost a történtek után. Erre azonban már nem került sor, mert letartóztatták. Szerinte csőbe húzták, és a volt barátja, Z. Attila az, akinek leginkább köze lehet a gyilkossághoz. Állítása szerint barátjának pénze lett a gyilkosság után, hazudott róla a bíróságon, és hozzáfért a kerti szerszámokhoz is.

Kiemelt kép: A szerző felvétele

Ajánlott videó

Olvasói sztorik