Belföld

Terry Black gyerekeinek le kell mondaniuk az örökségről

Hatalmas adósságot hagyott maga után Rácz Károly.

Rácz Károly, vagyis Terry Black szeptemberben hunyt el, nevelt gyerekei pedig életük végéig eladósodnának, ha nem mondanának le örökségükről. Legalábbis a Blikk azt írja, Rácz hatalmas összegű bankhitelt és rengeteg befizetetlen számlát hagyott maga után, a lakbért sem fizette nyolc hónapja.

A lapnak Árvai Mónika, a gyerekek Rácz által kijelölt gyámja azt mondta, kiderült, hogy összesen százezer euró, vagyis több mint 30 millió forint adósságról van szó, erről kell most lemondania Rácz 18 éves fiának és a 14 éves lányának, akinek mindezt a gyámhivatal intézi majd el.

A Blikk úgy tudja, hogy bár az örökségről lemondanak Rácz gyerekei, mégis elő kell teremteniük 4000 eurót, hogy apjukat a végakarata szerint temessék el, és ne kerüljön közösségi sírba Németországban.

Sikerült elintézni, hogy ne kerüljön szociális temetéssel közös sírba, de a teste még a kórházban van és naponta növekszik a túltárolás költsége. Ezeket nekem számlázzák ki. Plusz, ha igazolom, hogy rendeztem az itthoni szertartás díját, akkor elhamvasztják aput és hazaszállíttatják a hamvait. Ez körülbelül egymillió forintnyi euróba kerül majd, de teljesíthetem a végakaratát

– nyilatkozta a lapnak Rácz fia.

Kiemelt kép: Kummer János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik