Belföld

Kiborította egymást az állami tévé és Hadházy

A hírgyár bemondója a szitkozódó táblán, a független képviselő pedig rajta akadt ki.

A független képviselő Facebook-oldalán azt írta, amikor a hétfői tiltakozó tábláit megrendelte, nem gondolta volna, hogy azokkal mellékesen leleplezi a „kommunista tempójú propagandagépezet újabb, egészen hihetetlen mélységeit”.

Hadházy Ákos szerint a „köztévé” „híradója” újra médiatörténelmet írt „tudósításával”, Németh Balázs „híradós” szemrebbenés nélkül közölte

VÉLEMÉNYÉT TUDÓSÍTÁS HELYETT: »primitív, bunkó, felháborító akcióval kezdett az ellenzék, ép ésszel eddig ilyen felfoghatatlan volt«.

Mint írta, Németh Balázs jogosan féltheti trafikjait, de ahhoz nincs joga, hogy elfedkezzen arról, neki híreket kell mondania. Azt is  megtehette volna, hogy Kövér Lászlót idézi, aki őt a pulpitusról „primitív, ostoba fajankónak” nevezte, de Hadházy szerint a

művelt, finomlelkű szerkesztők rájöttek, hogy EZ pont az a kocsmastílus, amire hivatkozva

a házelnök elveszi majd egyhavi fizetését, és amiért ő is bejelentést tesz a Házbizottságban.

Így nem lehetett mást tenni, N. Balázsnak a szájára kellett vennie a szavakat.

Hadházy szerint azonban van egy másik lebukás is. A „köztévé” portálján, a hirado.hu-n és az Origo.hu-n ugyanis szóról szóra ugyanaz a „tudósítás” jelent meg, vagyis mindkét oldalt ugyanaz a propagandaközpont szerkeszti.

A képviselő sokat gondolkodott azon, hogy október 23-án tehet-e érdemben valamit a sajtó szabadságáért, a propaganda ellen. Belátta, egyedül semmit. A pártok szerdán az önkormányzati választások örvendetesen jó eredményét ünneplik a Városháza előtt.

Fontos a remény, menjünk el minél többen, ránk fért már a jókedv. Én azért utána, fél kilenckor gyújtok egy gyertyát a sajtószabadságért is életüket adó hősök emlékére azon a helyen, ahol még nagyon sok dolgunk lesz nekünk is: a Kunigunda útján.

Hadházy Ákos az elborkaizott választásról
„A pocakos tábornok nem az az ember, aki visszavonul, ő inkább támadást vezényel, újra és újra.”

Azt a 444.hu szúrta ki, hogy az M1 híradójába Hadházy Ákos csak a „Lónak a faszát!” feliratú táblájával került be, arról 3 és fél perc alatt szó sem esett, hogy a „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”, illetve a „Stop propaganda, stop korrupció” feliratot is felmutatta, amikor Orbán Viktor beszélt.

A lófaszozás a kormányközeli lapokban is nagyot ment. Sem a fotókon, sem a szövegben nem esett szó arról, hogy Hadházy Ákos más feliratokat is felmutatott volna.

Hadházy táblával hekkelte meg Orbán beszédét: Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott
A miniszterelnök megpróbálta kirángatni a táblát az ellenzéki politikus kezéből.

Az állami hírügynökség is csak egy képet közölt Hadházy Ákos  akciójáról (kiemelt képünk).

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik