Belföld

Megerőszakoltak egy nyugdíjas asszonyt Nyíregyházánál

Hét év börtönre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a 21 éves férfit, aki megerőszakolt egy nyugdíjas asszonyt Nyíregyházánál. B.O.-t szexuális erőszak mellett személyi szabadság megsértésében, valamint magánlaksértésben is bűnösnek találta a bíróság.

A férfi múlt szombat este bekopogott a 68 éves nő házának ablakán, és cigarettát kért. Mivel a férfi hangja ismerős volt, ezért a nő ki akarta nyitni a kulcsra zárt kaput, addigra azonban a fiatal férfi a kerítésen keresztül már beugrott az udvarra. Ekkor B.O. befogta az asszony száját és szemét, majd erőszakkal betuszkolta a házba, s megerőszakolta. A fiatal férfi testi erőfölényével szemben a nyugdíjas asszony nem tudott védekezni. A férfi a bíróság előtt elismerte a cselekmény elkövetését és azt megbánta.

Az elkövető már nem először erőszakoskodott.Április végén egy 18 éves fiatal lányt kapott el az utcán részegen, a száját és orrát befogta, a földre rántotta, és leszúrással fenyegette. Miután a lány segítségért kiabált, elhagyta a helyszínt. A bíróság ezen cselekménye miatt 2 évre próbára bocsátotta alig egy hónappal ezelőtt.

Mivel a férfi próbaidő alatt erőszakoskodott a nyugdíjassal, ezért a bíróság a próbára bocsátást megszüntette, és a fenti bűncselekmények miatt halmazati büntetést szabott ki.

Az ítéletet az elkövető és a védője is tudomásul vette, az ügyészség azonban súlyosabb büntetés kiszabása miatt fellebbezett.  A bíróság az ügyészi fellebbezésre tekintettel elrendelte a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik